Blog - Kropsterapi og Meridiansystemet
Meridiansystemet

Når jeg behandler med kropsterapi bruger jeg forskellige metoder og tekniker til at udbedre problematikker. En stor del af analyse arbejdet for at finde årsagen går på at finde sammenhæng mellem krop og psyke, samt arbejde med muskelspændinger og meridianbaner. 

Meridiansystemet består af 12 primære meridianbaner, hvori Chi (energi) flyder igennem. Når der er en blokering eller stagnering af chi i meridianbanerne medføre det til smerter, sygdomme og skavanker i kroppen. Ved at stimulere meridianbanerne kan man balancere chi-flowet. Chi består af Yin og Yang energi, og dermed har vi også for skabe balance 6 Yin meridianer og 6 Yang meridianer, som hvert især er forbundet med forskellige følelser, typiske sygdomme og bestemte organer og muskler. De fungere også som søstre meridianer, altså som par 2 og 2 der supplere og balancere hinanden, den ene Yin og den anden Yang energi.

De 12 Meridianer:

Mave (Yang) – Milt (Yin)

Blære (Yang) – Nyre (Yin)

Galde (Yang) – Lever (Yin)

Tyktarm (Yang) – Lunge (Yin)

Tyndtarm (Yang) – Hjerte (Yin)

Endokrine (Yang) – Kredsløb (Yin)

Lider du f.eks. af stress eller angst vil jeg kigge på spændinger i nakke, psoas og Iliacus (hoftemuskel) samt nogle zonepunkter der alle relatere til ubalance i Nyremeridianen. Denne meridianbaner kører ned langskroppen fra brystet, ned gennem inderlåret og under foden. Så her vil jeg i behandlingen arbejde med at afspænde den, og genoprette energi flowet. Har spændingen siddet der længe, kan det ske, at der skal flere behandlinger til før den giver slip, da ubalancen egentlig vil være den tilstand den nu kender bedst, og der skal skal arbejdes på at tilpasse sig den oprindelig tilstand i kroppen. 

Man kan sagtnes have flere ubalancer på samme tid, og nogle kan være mere synlige end andre. Derfor oplever jeg også med mine klienter, at når vi har fået bearbejdet en problematik giver det plads til at andre får plads til at komme frem i lyset. Det kan derfor være en proces at genoprette balancen i kroppen og meridiansystemet, og der kræver villighed til at arbejde med sig selv fysisk såvel som mentalt. 

Kropsterapeutiske behandlinger fåes i min klinik Soulness i Valby.

Du kan booke tid her:

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *