Blog - Positivt mindset

Folk spørger mig ofte hvordan det kan være jeg er så positiv og forstående. Jeg er ikke perfekt, når jeg har en dårlig dag, er ked af det eller endda sur lader jeg mig blive i følelsen. Som Kropsterapeut ved jeg hvor vigtigt at være i kontakt med sine følelser mentalt og kropsligt. Jeg vælger dog ikke at dvæle i negativ energi for længe. Det der er sket i dag er sket i dag. I morgen er en ny dag med nye muligheder og indsigter.
Det er ikke lige naturligt for alle at forblive i det positive mindset, men det er en tilstand og en praksis du kan vælge at implementere i dit liv.

Jeg har på min rejse i livet fundet ud af, at jeg oplever livet ud fra et mere lyst og nysgerrigt standpunkt, hvis jeg kan møde verden med ydmyghed, taknemmelighed, nysgerrigt og positivitet. Livet kan være hårdt nok i sig selv, og ved at mindske tungheden der er ved negativ energi i krop og sind, finder jeg en lethed i at tage beslutninger, leve, og opleve.

Det at tage et aktivt valg, om at se mulighederne fremfor begrænsningerne, vil i sig selv ændre måden du ser livet på. Selv i de mest besværlige, hårde og trælse situationer er der noget man lære om sig selv og/eller andre. Måske var den irriterende og dumme situation, lige netop det du skulle lære noget af i dette liv, eller skulle hjælpe dig med at forme dig til det menneske du skal blive. Det er et spørgsmål om perspektiv, hvilket et du vælger kan være afgørende for, hvordan dit liv udfolder sig. Vi har alle sammen et ansvar for vores egen jordiske rejse og være nysgerrig på hvad livets rejse kan tilbyde. Spørgsmålene heraf kan være spirituelle eller blot helt lav praktisk omkring, hvordan du vil leve dit liv. Dog er det vigtigt du stiller spørgsmålene, søger viden og indsigt.

Men tilbage til det oprindelige spørgsmål, hvorfor er jeg så positiv og hvordan gør jeg det?
Her er 3 af mine tips til at holde et positivt mindset:

1️ 🌸 Jeg bruger meditation til mange ting, deriblandt også til at få kontakt og manifesterer de følelser/energi jeg ønsker at være i. Jeg bruger hertil også redskaber eller hjælpemidler som krystaller, tarotkort, syngeskåle, røgelse og healing til at rense eller nulstille energien på og omkring mig. For mig er det rensende, og giver en følelse af lethed og overskud. Det hjælper mig også til at finde dybere indsigt og søge spirituel vejledning.

2️ 🌸 Fokuserer på små succeser. Det gør bare at man får de små indskud af glæde ofte og regelmæssigt. Selv de mindste ting som at stå ud af sengen kan være en succes. Så hvorfor ikke starte hver morgen med en følelse af succes og glæde. Det kan også være du vil lave en to-do list, så hver gang du streger noget af listen, vil du opleve en lille succes. Det at læse en bog kan for mig også være en succes, fordi jeg ved hvor meget jeg skal tage mig sammen til at finde frem til den koncentration og mindset, det kræver at være fokuseret omkring læsningen, uden at tankerne flyver og jeg laver overspringshandlinger.

3️ 🌸 Afviger fra det der påvirker negativt og bruger tid på det der giver mig positiv energi i hverdagen, i relationer, i gøremål osv. Det skaber den lethed af energi i væren jeg nævnte tidligere, som gør man ikke lader sig blive tynget af andres påvirkninger og udefra kommende energier. Hvis jeg kan blive hjemme i mig selv, hvor jeg kan finder lys og kærlighed i hjertet kan jeg agere med fredelige tanker og positivitet.

For mig handler min indstilling til mit væren rigtig meget om min bevidsthed og perspektiv. Det er selvfølgelig et udslag af min egen personlige udvikling og spirituel rejse. At forstå hvad er egoet og behovet, og hvordan jeg forholder mig til mit eget og andres. Det er klart hvis jeg kan forstå mig selv og andre bedre, kan jeg også agere med større omtanke og velovervejet. Det handler ikke om at skulle være klogere eller smartere end andre, men vælge at tage ind der skaber glæde og lykke og mindske det der ikke gør. Der er ingen grund til at skabe eller være i en dårlig situation, hvis man kan tage valg, der gør den ikke opstår til at starte med eller bliver i den.

Med viden kan der komme nye dybder i opfattelse og adfærd, brug det til din fordel, så du kan skabe et positivt liv for dig selv.

Positive tanker og kærlig energi 🌸💛
/Nikela Jo


2 Comments

G. Sofie Jønsson · 27/07/2021 at 07:39

Du har så ganske ret Nikela…tak for dine ord. 🙂

    Nikela Jo Khan · 27/07/2021 at 07:50

    Tak for dit feedback. Det glæder mig at det kunne bruges ☺️

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *