Det Simple Mindset - En mindfulness øvelse

Mindfulness til Hverdagen
Nedenstående er en øvelse du kan bruge til at skabe mere mental overskud og frigøre dig fra det der hæmmer dig i at leve dit bedste næverende liv.

Hver dag bruger vi rigtig meget tankevirke på at handle, agere og analysere. Mange prøver at kontrollere det der foregår omkring sig, og styre sig selv, og sine omgivelser i en retning som man tænker er “bedst”.

Hvad ville der ske hvis du tillod dig at give slip på alt dette, og bare nyde at være til stede med dig selv, og det der nu er, og sker omkring dig? Helt uden dømmende tanker der begrænser eller blokerer dig i at bevæge dig fremad eller stå stille et øjeblik.

Du vil med denne øvelser kombinerer det at være bevidst, observerende og accepterende. Det skal ikke misforstås som at være passiv, men at man aktivt vælger at træde et skridt tilbage for at få det fulde billede, inden der kommer en reaktion. Er du den impulsive eller over aktiv type kan dette måske godt være svært, og der intet galt med at være impulsiv, det kan blot være en gave at kunne finde balance mellem at være impulsiv og bevidst.

Det Simple Mindset i 3 Trin:

 1. Observerer: Når du træder et skridt tilbage og observerer skaber du en mulighed, hvor du i stilhed kan vidne omgivelserne, omstændighederne, situationen. Når du observerer tager du ikke forhastet beslutninger eller reagerer uden omtanke. I stedet er der plads til at mærke dig selv, og få den nødvendige information der skal bruges for at kunne fx. slutte fred eller tage en velovervejet beslutning. Ved at vente får du plads til at bemærke forskellige nuancer til situationen og ikke mindst perspektiver der kommer til syne.
  Bemærk dine tanker, følelser, fornemmelser, tilstande i kroppen uden at reagerer. Blot observer, mærk og lyt. Vær som fluen på væggen.
 2. Venter: I denne fase afventer du nye muligheder der præsenterer sig, en udvikling, en vækst, en indsigt. Her kan tålmodigheden og tilliden gro til at der nok skal komme en løsning på situationen. Her er der også mulighed for at en tilspidset situation eller en dårlig stemning kan aftage i intensitet samt at du ikke ryger ud af dig selv eller lader en anden diktere retningen på situationen. Der er ikke nogen regler for hvor længe du skal vente, men giv dig selv hellere for meget end for lidt ventetid, måske er det netop det der skal til for at du kan stå stærk i dit valg helt uden tvivl.
  Lad ikke andre styre din reaktion.
 3. Accepterer/Giver Slip: Her kan du så træffe dit valg om du skal handle, accepterer eller give slip på baggrund af den helhed af information du har tilegnet dig i de foregående trin. Øvelsen ligger i at være tilstede uden at vurderer eller dømme. Når du accepterer omstændighederne, giver du dig selv rum til at give slip på det du alligevel ikke kan gøre noget ved, altså det der er ude af dine hænder. Det er her du kan slippe bekymringerne om noget der ikke er i din magt til at ændre, finde lethed i at det er ude af din kontrol, og derfor skal give slip på det. Her finder du klarhed i at tingene er som de er – på godt og ondt. Du lader dig ikke rive med af andres negative overbevisninger eller reaktioner. Ved at acceptere sætter du dig selv fri. Denne frihed kan bringe dig til en ny vej, læring eller mulighed, som måske ikke ville være synlig eller til rådighed, hvis du ikke accepterede og gav slip.

  Husk denne øvelse er et bevidst valg om adfærd, og ikke en passiv tilstand.

Opdag Roen i Det Simple Mindset: En Mindfulness Øvelse

I en verden fyldt med konstante distraktioner og et højt tempo kan det være en udfordring at finde ro og fokus. En effektiv måde at bringe opmærksomheden tilbage til nuet og reducere stress på er gennem det simple mindset, en form for mindfulness øvelse. Lad os dykke ned i, hvad det simple mindset er, og hvordan du kan praktisere det for at finde mere ro i din hverdag.

Hvad er Det Simple Mindset?

Det simple mindset handler om at bringe opmærksomheden til det nuværende øjeblik uden at dømme eller evaluere det, du oplever. Det handler om at fokusere på enkle og konkrete ting, som du nemt kan observere og opleve her og nu. Denne praksis kan hjælpe med at skabe en følelse af ro og øge din bevidsthed om det, der sker omkring dig.

Sådan Praktiserer Du Det Simple Mindset

Her er en guide til, hvordan du kan integrere det simple mindset i din daglige rutine:

 1. Find et Roligt Sted
  Start med at finde et sted, hvor du kan sidde eller stå komfortabelt uden at blive forstyrret. Det kan være dit yndlingshjørne i stuen, en stille park eller endda dit kontor, hvis det er muligt.
 2. Tag Dybe Vejrtrækninger
  Fokuser på din vejrtrækning. Tag dybe, langsomme indåndinger gennem næsen og langsomme udåndinger gennem munden. Dette hjælper med at centrere dig og bringe din opmærksomhed til nuet.
 3. Vær Opmærksom på Dine Omgivelser
  Se dig omkring og læg mærke til de små ting i dine omgivelser. Det kan være lyset, farverne, lydene eller teksturerne omkring dig. Observer disse ting uden at dømme dem.
 4. Fokus på en Enkel Aktivitet
  Vælg en enkel aktivitet, som du kan fokusere på, såsom at drikke en kop te, gå en tur eller endda vaske op. Mens du udfører denne aktivitet, vær opmærksom på hver bevægelse, hver følelse og hver sansning uden at lade dine tanker vandre.
 5. Accepter og Giv Slip
  Hvis du bemærker, at dine tanker begynder at vandre, så anerkend dem uden at dømme dig selv og bring forsigtigt din opmærksomhed tilbage til den aktivitet, du udfører. Husk, at det er helt normalt, at tankerne vandrer.
 6. Brug Enkle Mantraer
  Nogle gange kan det hjælpe at bruge enkle mantraer eller sætninger for at holde fokus. For eksempel kan du gentage for dig selv: “Vær her nu” eller “Fokusér på det enkle”. Disse mantraer kan fungere som ankre, der bringer dig tilbage til nuet.

👇Download GRATIS Det Simple Mindset som PDF her👇

Fordele ved Det Simple Mindset

Ved at praktisere det simple mindset kan du opleve en række fordele:

 • Reduceret Stress: At fokusere på nuet kan hjælpe med at reducere stress og angst.
 • Forbedret Fokus: Øget opmærksomhed på nuet kan forbedre din koncentration og produktivitet.
 • Øget Velvære: En bevidst opmærksomhed på det simple og nære kan give en følelse af tilfredshed og ro.

Afsluttende Tanker

At integrere det simple mindset i din hverdag behøver ikke være kompliceret. Start i det små, og vær tålmodig med dig selv. Over tid vil du måske opdage, at denne enkle praksis kan bringe stor forandring og en dybere følelse af ro og tilfredshed i dit liv.

Så hvorfor ikke prøve det i dag? Find et roligt sted, tag en dyb indånding, og lad din rejse mod et mere mindfuldt liv begynde.

Obs! Det at du vælger at handle anderledes kan ændre dynamikken i dine relationer, fordi du ikke længere reagerer eller handler som du plejer. Hvilket også kan få dem omkring dig til at tænke over deres egne handlinger og roller.


Jeg håber, du finder denne guide nyttig til at komme i gang med at praktisere Det Simple Mindset. Del gerne dine oplevelser eller spørgsmål i kommentarerne nedenfor!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *